Agenda

zondag 7 juli 2019

Op deze dag wordt in Nederland voor het eerst een nationale zonnekijkmiddag gehouden. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de vele aspecten van het zonne-waarnemen. Met enig geluk zijn er zonnevlekken zichtbaar en kan er met een H-alfa kijker naar de protuberansen gekeken worden. Kijk voor adressen op de site van de KNVWS.

Mocht u op deze middag gepakt worden door het zonne-virus dan is de werkgroep zon misschien iets voor u! Wij zien u graag op onze volgende bijeenkomst (21 september).

 

21 september 2019

De werkgroep zon komt deze dag bijeen om waarnemingen uit te wisselen, waarneemtechnieken te bespreken en een theoretisch onderwerp te bespreken. Deze middag zal een korte lezing gehouden worden over fakkelgebieden en de verschillende manieren waarop h-alfa-telescopen tunen op de golflengte van 656,28 nm. Daarnaast worden de eerste ervaringen met de Lunt 80 mm H-alfa -telescoop besproken worden.

We starten onze bijeenkomst om 11 uur op sterrenwacht Sonnenborgh op Zonneburg 2 in Utrecht. Uiterlijk 16 uur sluiten we de bijeenkomst af.